Odgovori na VašaNajčešća Pitanja

Ovdje pronađite odgovore na Vaša najčešća pitanja. Ukoliko niste pronašli odgovor na svoje pitanje kontaktirajte nas klikom na gumbić ispod. Odgovaramo u roku 24 sata!

katalog
POSTAVI PITANJE

Što su to “Zelene priče Martine Markov”?

Zelene priče Martine Markov su bogato ilustrirane edukativne priče obogaćene humorističnim elementima čija je radnja smještena u našim nacionalnim parkovima i parkovima prirode. 

Kroz zanimljive zgode i nezgode stanara u parkovima prenosimo važnu poruku ljubavi i prijateljstva te potrebe poštivanja pravila ponašanja u tim zaštićenim područjima kako bismo očuvali njihove prirodne vrijednosti..

Kakvim stilom su pisane?

Pisane su stilom bliskom književno-umjetničkom stilu, ali se u njima promiče prirodoslovna pismenost i njezin znanstveni kontekst. Na taj se način sinergijski zahvaća i omogućuje razvoj prirodoslovne i čitalačke pismenosti. 

Pisane su s željom da se najmlađim čitateljima dočaraju ljepote zaštićenih područja koji kriju bogat i raznolik živi svijet, ali i vrijednu kulturnu baštinu uz osnovne upute o ponašanju za vrijeme posjeta.

Kojoj dobnoj skupini su namijenjene?

Sukladno stručnom mišljenju Agencije za odgoj i obrazovanje, ove priče čiji je sadržaj stručno utemeljen namijenjen je djeci od 6 do 12 godina.

Što djeca doživljavaju čitajući?

Dijete, čitajući ove priče, promišlja o svom odnosu prema prirodi suživljavajući se s personificiranim galebom Markom, kornjačom Leonardo i pirkom Bepom, likovima naglašenih pozitivnih osobina – iskreni, znatiželjni, pozitivni, druželjubivi, ponosni, uporni, spremni pomoći… kojima je do prirode iznimno stalo. Čitajući zelene priče djeca žele postati „galeb Marko“!

Kakav je utjecaj ovih priča?

Zelene priče su svojevrsna pozivnica djeci, njihovim roditeljima, bakama i djedovima, učiteljima… da posjećuju naše parkove, na njih budu ponosni te da ih čuvaju. One su i vrijedan i pametan suvenir koji nosite za uspomenu.

Jesu li ove priče edukativne?

Zbog izrazito edukativnog sadržaja unutar samih priča, detaljnih opisa likova i područja u kojima se radnja odvija te uputa o ponašanju za vrijeme posjeta, Zelene priče su prepoznate kao vrijedan edukativni alat za nastavu Prirode i društva i drugim nastavnim predmetima sukladno stručnom mišljenju Agencije za odgoj i obrazovanje.

Jesu li priče dostupne i na drugim jezicima?

Priče su dostupne i na engleskom jeziku.

Gdje se mogu kupiti Zelene priče i proizvodi?

U našem web shopu i prodajnim mjestima naših partnera.

Kako mogu platiti online?

Online možete platiti uplatom na račun ili putem sigurnog Stripe plaćanja debitnim ili kreditnim karticama. 

Kada je uplata na račun vidljiva (u roku 3 radna dana za HR i EU) šaljemo narudžbu.

UČLANI SE U FAN CLUB GALEBA MARKA!

Prijavi se na besplatni newsletter i dobiti ćeš mjesečno pismo od Galeba Marka sa malim iznenađenjima.

U prvom pismu te čeka posebni popust kod te poklon bojanka!


    Košarica

    0
    image/svg+xml

    Nema proizvoda u košarici.

    Nastaviti s kupovinom