Uoči Dana zaštite okoliša, u subotu, 4. lipnja, s početkom u 11,00 sati, na plaži Luke u Murteru (kod Periske/Losture), održati će se proslava rođendana galeba Marka – glavnog lika zelenih priča iz serijala Pustolovine galeba Marka po parkovima Hrvatske. Na samu proslavu doći će i galeb Marko. Ne vjerujete? Vjerujte.

Rođendansko slavlje bit će prigoda da se murterskoj djeci i gostima, u rodnom mjestu galeba Marka, predstavi i novi edukativni materijal – Bojanka galeba Marka 1 namijenjena djeci od 4 do 7 godina starosti, a koja će za Markov rođendan biti u prodaji po promotivnoj cijeni.

Bit će slasnih kolačića i sokića kao i na svakom drugom rođendanskom slavlju, a sigurna sam i mnogo fotkanja.

Dobrodošli su svi mali i veliki prirodoljupci, koji će za tu prigodu izraditi prigodnu rođendansku čestitku za slavljenika. Čestitka može biti pripremljena kao likovni ili literarni rad, a uručuje se galebu Marku na proslavi. Jedan od čestitara bit će nagrađen prigodnim zelenim paketom.

Uz tvrtku Eco Edu Media d.o.o., događaj organizira Turistička zajednica općine Murter – Kornati koja promiče održivi razvoj destinacije te, u sklopu projekta „Lokalni proizvod za lokalni doživljaj“, potiče lokalne poduzetnike u razvoju lokalnih proizvoda.

Vidimo se u subotu!