Da, dobro ste pročitali. Putujemo u Nizozemsku kako bismo se podružili s djecom koja pohađaju Hrvatsku nastavu. Naravno, to nije samo ugodno druženje. U Amsterdamu i Rotterdamu ćemo Martina i ja održati interaktivne Zelene radionice – interaktivno predstavljanje naših Zelenih priča. Djecu ćemo upoznati s najvrjednijim prirodnim ljepotama Domovine, našim nacionalnim parkovima i parkovima prirode. Kroz 90-minutno druženje s galebom Markom djeca će pogledati edukativni animirani film Priča o Leonardu, animaciju prve Martinine priče, pročitat ćemo nekoliko kratkih priča iz slikopriče Dnevnik galeba Marka 1 te igrati Igru par(k)ova kako bi se upoznali s životinjama koje u našim parkovima žive. Naravno, zaplesat ćemo, a možda i zapjevati na moju pjesmu. Ma baš se veselim.

I to nije sve. Kako bi se moje priče trajno koristile u Hrvatskoj nastavi nosim i dar – cijeli komplet priča i igara koje djeci daruje Turistička zajednica Šibensko-kninske županije.

Siguran sam da će ti mali prirodoljupci neke od parkova o kojima ćemo pričati posjetiti već pri prvom posjetu Lijepoj našoj.